Nieuws

Nederlands Kringgroep Kampioenschap 30 en 31 maart 2024

Het Nederlands Kringgroep Kampioenschap 2024 bij VDH Kringgroep Schijndel zit erop. Het was voor VDH Kringroep Raalte een mooi weekend om naar terug te kijken.
Lindy heeft met haar Baco een super nette eerste wedstrijd gedraaid met A96 B92 C95 punten. Jos heeft zich met zijn Paco wederom weten te kwalificeren voor het WUSV Universalsieger 2024 in Frankrijk. Tenslotte zijn we als vereniging op een 4e plaats geëindigd in het eindklassement.
Lindy en Jos van harte gefeliciteerd met deze behaalde resultaten!

Pakwerkdagen 2024

Zondag 21 januari 2024 was het dan zover.
Na zijn tweede jaar als allround pakwerker ging Sven vandaag op om zijn allround pakwerk licentie te behouden.
De weersomstandigheden waren niet ideaal, maar desondanks liet Sven bij elke hond gelijkwaardig en technisch 
zeer correct pakwerk zien.
200% inzet, stabiliteit en techniek werden beloond met een verlenging van de allround licentie met 98 punten!
Natuurlijk werden ook de hoofdevenementen voor de pakwerkers bekend gemaakt, voor Sven zijn dat:
2e pre (korte werk)
NIAK (korte werk)
Interland (reserve)
Sven, wij zijn ontzettend trots op je, en dankbaar dat je je ook voor ons altijd voor 200% inzet.
Namens kringgroep Raalte van harte gefeliciteerd met deze topprestatie!

14 september 2023 – Salland 1 bezoekt onze kringgroep 

Op donderdag 14 september 2023 is Salland 1 bij ons op bezoek geweest om een item te maken over de prestatie van Jos Timmer en zijn hond Paco vom Sardonyx op het WUSV WM Universal 2023 in Zwitserland.

Speuren NIAK 26 en 27 augustus 2023 in Raalte 

Zoals bijna altijd is het de laatste week puzzelen betreft de speurvelden. In Zwolle werd het (te) laat gemaaid en daarna nog geïnjecteerd. Niet geschikt dus om te speuren. 

Gelukkig kregen we toestemming van één van onze speurboeren bij onze kringgroep om hier te mogen speuren. 

Het team dat vandaag het speuren heeft geregeld samen met de keurmeester

WUSV WM Universal 2023 Schweiz / Sursee – 14 t/m 16 juli 2023

 
Het zit erop! We kunnen terugkijken op een geweldig mooie ervaring. Jos Timmer heeft met Paco vom Sardonyx een super resultaat neergezet.
In het eindklassement bij de reuen hebben ze een 5e plaats behaald. Bovendien hebben ze een 1e plaats bemachtigd op afdeling A met 97 punten.
We zijn enorm trots op het resultaat dat Jos met zijn Paco heeft neergezet in Zwitserland. Hieronder nog een paar mooie sfeerbeelden van het gehele avontuur.

Lindy Mooibroek 2 keer geslaagd

𝐆𝐞𝐬𝐥𝐚𝐚𝐠𝐝!

Zaterdag 1 april 2023 hadden we een tripje naar onze oosterburen Duitsland. Lindy Mooibroek deed hier examen met maar liefst twee honden. Ze heeft met beide honden een goed resultaat geboekt.
 
Daya vom Haus Dexel geslaagd voor IGP2
Baco von der Sigisliebe geslaagd voor VZH
 
Lindy super gedaan en van harte gefeliciteerd. Het was weer een leuke dag hondensport. Op naar het volgende examen in mei!
Lindy 01-04-2023 - 1
Lindy 01-04-2023 - 2
Lindy 01-04-2023 - 3

Nederlandse Kringgroep Kampioenschappen 25 en 26 maart 2023 

𝑯𝒆 𝒅𝒊𝒅 𝒊𝒕! 💥
Afgelopen weekend was het Nederlands Kringgroep Kampioenschap te Rotterdam waaraan Jos met zijn Paco van Sardonyx meedeed. Op zaterdag al vroeg in ochtend stond het appel op het programma. Hiervoor behaalde ze 80 punten. Vervolgens was het pakwerk aan de beurt. Hiervoor behaalde ze 82 punten.
Op zondagochtend stond het speuren en de exterieurbeoordeling op het programma. Het speuren was niet makkelijk door de slechte weersomstandigheden maar het is ze toch gelukt om met 90 punten van het veld te komen. Tijdens de exterieurbeoordeling was Paco helemaal in zijn element want hij had een super beoordeling.
Als kers op de taart heeft Jos zich weten te kwalificeren voor WUSV World Championship UNIVERSAL 2023 in Zwitserland.
Jos van harte proficiat met deze prestatie! Je hebt dit weekend een super resultaat neergezet en we zijn enorm trots op jou.
Op naar Zwitserland!

UV examen 29 januari 2023

Vandaag zijn Derk Woertink en Lindy Mooibroek geslaagd voor het UV examen bij de boxerclub in Enschede.

Sven blijft allround pakwerker

Zaterdag 14 januari 2023 heeft Sven Groot Koerkamp meegedaan aan het pakwerkersdagen in Nijmegen. Sven is allround gebleven met 97 punten.

 

Sven mag de volgende evenementen draaien:

– 1e pré lang (4 en 5 maart 2023 in Assen)

–  NIAK lang (26 en 27 augustus 2023 in Apeldoorn)

 

 

Sven van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat wij zijn erg trots op jou ! 

Spoorleggersexamen

Zaterdag 17 december 2022 was het dan zover! 
De cursisten hebben een aantal weken enorm hard gewerkt om alles te leren op het gebied van sporenleggen tijdens de cursus onder leiding van onze leden Jos Timmer en Lindy Mooibroek. Ondanks de zeer koude weersomstandigheden hebben alle cursisten tijdens het examen laten zien dat zij zowel de theorie als de praktijk van het spoorleggen beheersen.
 
Namens VDH Raalte feliciteren wij alle cursisten met hun spoorleggerslicentie!
 
Tenslotte zijn wij enorm trots dat wij op onze vereniging zowel een kringgroepspoorlegger als een wedstrijdspoorlegger mogen verwelkomen!

11 juni 2022: VDH pakwerkers oefendag in Raalte

Onder leiding van Edris Fathi en Nicky Kuipers is er op zaterdag 11 juni 2022 een pakwerkers oefendag voor pakwerkers die wedstrijdpakwerker willen worden georganiseerd.

 

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag – die zeker voor herhaling vatbaar is. 

7 mei 2022: Provinciale clubmatch IJsselmuiden

De dag begon al op tijd. Half 10 begon de clubmatch in IJsselmuiden. Een groot aantal leden was op dat tijdstip ook al aanwezig om de eerste deelnemers van kringgroep Raalte aan te moedigen.

 

Baco von der Sigisliebe mocht voor kringgroep Raalte het spits afbijten in de puppyklasse reuen. 

Een wat onwennig begin voor de 7 maand oude reu, maar na zijn eerste ronde liet hij zich prima zien! Hij liet zich perfect voorbrengen door Amina Wijman, wat werd beloond door keurmeester Ullrich Hausman met een 1e veelbelovend!

 

Na Baco duurde het even voor de volgende hond van de kringgroep aan de beurt was.

Kenzo von Juvenisty mocht na de pauze in de open klasse reuen langstokhaar zijn kwaliteiten in de ring laten zien. En of hij dat deed! Met Debbie als voorbrenger liet Kenzo met veel bravoure, zijn kop hoog en een geweldige voortred zien wat hij waard is in de ring. 

Dit werd door de keurmeester beloond met een 1e zeer goed.

 

Kort na Kenzo was de beurt aan Daya vom Haus Dexel in de open klasse teven stokhaar.

Daya kwam als 5e uit stand, maar wist dankzij het perfecte voorbrengen van Amina Wijman (waarvoor publiekelijke complimenten van de keurmeester) een 4e zeer goed te veroveren.

 

Als allerlaatste was de beurt aan Paco vom Sardonyx. 

Even werd het spannend, toen de gebruikshondenklasse reuen en teven stokhaar tegelijk opgeroepen werden voor de standkeuring. Paco werd voortgebracht door Lindy, die ook een teef in de gebruikshondenklasse zou voorbrengen. Gelukkig bleek er sprake van een misverstand te zijn.

Toen het zover was, werd Paco als eerste opgeroepen na de standkeuring! In de ring liet hij zien wat hij waard was, een krachtige, zeer correct gebouwde reu uit werklijnen die ook nog eens beschikt over zeer goed en uitstrekkend gangwerk.

Zonder twijfel behield Paco elke ronde zijn eerste plek, met als eindresultaat een 1e uitmuntend.

 

Voor kringgroep Raalte een fantastische dag. Prachtig weer, meegereisde supporters, mooie honden en goede prestaties. 

Op naar het volgende evenement.

24 april 2022: PAK Overijssel

Vandaag heeft Jos Timmer met zijn Paco vom Sardonyx meegedaan aan het Provinciaal Africhtings Kampioenschap in Ommen. Ze hebben hierbij het IGP 3 examen behaald een 4de plaats met 250 punten.
Jos gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

3 april 2022: Agility

Vandaag heeft Oriëtte Langevoort meegedaan aan haar eerste agilitywedstrijd in Bathmen. Tweemaal eerste geworden. Van harte gefeliciteerd !

IMG-20220403-WA0007

19 maart 2022: Lindy Mooibroek geslaagd voor kringgroepspoorlegger

Vanaf 2023 mogen de sporen bij examensen wedstrijden alleen nog maar gelegd worden door gecertificeerde spoorleggers. Omdat er daar nog maar weinig van zijn moet er hard geoefend worden en examens worden georganiseerd.

Onder leiding van Jos Timmer werd in Raalte de eerste cursus gestart voor de Overijsselse deelnemers en na een aantal weken oefenen mochten ze meedoen met het examen dat in Groningen werd georganiseerd bij Kringgroep Bareveld. Alle 12 deelnemers, 3 uit Overijssel en 9 uit Groningen, zijn geslaagd.

Hiermee hebben we nu de eerste gecertificeerde spoorleggers. Iedereen van harte gefeliciteerd.

6 februari 2022: Grootkoerkamp wordt all-round pakwerker

Zondag 6 februari 2022 heeft Sven Grootkoerkamp meegedaan aan de landelijke pakwerkersdagen.

 

De weersomstandigheden waren erg slecht maar hij heeft het super gedaan. En hij is hiervoor beloond met 96 punten en is van wedstrijdpakwerker naar allroundpakwerker gegaan.

 

Sven gefeliciteerd met dit resultaat !!