Nieuws

11 juni 2022: VDH pakwerkers oefendag in Raalte

Onder leiding van Edris Fathi en Nicky Kuipers is er op zaterdag 11 juni 2022 een pakwerkers oefendag voor pakwerkers die wedstrijdpakwerker willen worden georganiseerd.

 

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag – die zeker voor herhaling vatbaar is. 

7 mei 2022: Provinciale clubmatch IJsselmuiden

De dag begon al op tijd. Half 10 begon de clubmatch in IJsselmuiden. Een groot aantal leden was op dat tijdstip ook al aanwezig om de eerste deelnemers van kringgroep Raalte aan te moedigen.

 

Baco von der Sigisliebe mocht voor kringgroep Raalte het spits afbijten in de puppyklasse reuen. 

Een wat onwennig begin voor de 7 maand oude reu, maar na zijn eerste ronde liet hij zich prima zien! Hij liet zich perfect voorbrengen door Amina Wijman, wat werd beloond door keurmeester Ullrich Hausman met een 1e veelbelovend!

 

Na Baco duurde het even voor de volgende hond van de kringgroep aan de beurt was.

Kenzo von Juvenisty mocht na de pauze in de open klasse reuen langstokhaar zijn kwaliteiten in de ring laten zien. En of hij dat deed! Met Debbie als voorbrenger liet Kenzo met veel bravoure, zijn kop hoog en een geweldige voortred zien wat hij waard is in de ring. 

Dit werd door de keurmeester beloond met een 1e zeer goed.

 

Kort na Kenzo was de beurt aan Daya vom Haus Dexel in de open klasse teven stokhaar.

Daya kwam als 5e uit stand, maar wist dankzij het perfecte voorbrengen van Amina Wijman (waarvoor publiekelijke complimenten van de keurmeester) een 4e zeer goed te veroveren.

 

Als allerlaatste was de beurt aan Paco vom Sardonyx. 

Even werd het spannend, toen de gebruikshondenklasse reuen en teven stokhaar tegelijk opgeroepen werden voor de standkeuring. Paco werd voortgebracht door Lindy, die ook een teef in de gebruikshondenklasse zou voorbrengen. Gelukkig bleek er sprake van een misverstand te zijn.

Toen het zover was, werd Paco als eerste opgeroepen na de standkeuring! In de ring liet hij zien wat hij waard was, een krachtige, zeer correct gebouwde reu uit werklijnen die ook nog eens beschikt over zeer goed en uitstrekkend gangwerk.

Zonder twijfel behield Paco elke ronde zijn eerste plek, met als eindresultaat een 1e uitmuntend.

 

Voor kringgroep Raalte een fantastische dag. Prachtig weer, meegereisde supporters, mooie honden en goede prestaties. 

Op naar het volgende evenement.

24 april 2022: PAK Overijssel

Vandaag heeft Jos Timmer met zijn Paco vom Sardonyx meegedaan aan het Provinciaal Africhtings Kampioenschap in Ommen. Ze hebben hierbij het IGP 3 examen behaald een 4de plaats met 250 punten.
Jos gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

3 april 2022: Agility

Vandaag heeft Oriëtte Langevoort meegedaan aan haar eerste agilitywedstrijd in Bathmen. Tweemaal eerste geworden. Van harte gefeliciteerd !

IMG-20220403-WA0007

19 maart 2022: Lindy Mooibroek geslaagd voor kringgroepspoorlegger

Vanaf 2023 mogen de sporen bij examensen wedstrijden alleen nog maar gelegd worden door gecertificeerde spoorleggers. Omdat er daar nog maar weinig van zijn moet er hard geoefend worden en examens worden georganiseerd.

Onder leiding van Jos Timmer werd in Raalte de eerste cursus gestart voor de Overijsselse deelnemers en na een aantal weken oefenen mochten ze meedoen met het examen dat in Groningen werd georganiseerd bij Kringgroep Bareveld. Alle 12 deelnemers, 3 uit Overijssel en 9 uit Groningen, zijn geslaagd.

Hiermee hebben we nu de eerste gecertificeerde spoorleggers. Iedereen van harte gefeliciteerd.

6 februari 2022: Grootkoerkamp wordt all-round pakwerker

Zondag 6 februari 2022 heeft Sven Grootkoerkamp meegedaan aan de landelijke pakwerkersdagen.

 

De weersomstandigheden waren erg slecht maar hij heeft het super gedaan. En hij is hiervoor beloond met 96 punten en is van wedstrijdpakwerker naar allroundpakwerker gegaan.

 

Sven gefeliciteerd met dit resultaat !!